• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:1

Què passa amb WordPress?

Durant el cap de setmana, amb uns amics, els hi he volgut ensenyar el meu bloc “on line” i quina ha estat la meva sorpresa al comprovar que les dues darreres entrades que havia fet el dijous abans havien desaparegut!!! no hi havia ni rastre d’elles.

És cert que les vaig publicar de pressa i corrents dijous al migdia després de dinar, però n’estava gairebé convençut de que un cop publicades havia fet la comprovació de que realment eren a la xarxa, com sempre faig; no és la primera vegada, però sí la última (espero) de que una entrada, pel motiu que sigui no hagi estat gravada a última instància a la base de dades de WordPress. Investigant vaig pensar que si realment era com jo recordava, els companys de “Blocs de mac en català” en tindrien constància d’aquestes darreres entrades. I així era, la meva entrada del dia 7 hi era reflectida. Com és possible que desaparegués aquesta informació un cop publicada? Com que no hi ha res que em faci més ràbia que tornar a fer una entrada que ja he fet, he posat en marxa el TimeMachine per tornar les bases de dades de WordPress al dia 7 i recuperar així les dues entrades, però no hi ha hagut manera, ni rastre, com si mai haguessin existit, com si algú les hagués esborrat… Ha estat realment culpa de WordPress?… És culpa d’algun element extern que pot entrar o accedir d’alguna manera a informació “protegida”? Fent memòria, potser fa un mes i mig em vaig trobar que el bloc havia perdut la configuració gràfica personalitzada sense motiu aparent. En aquest cas sí que vaig poder recuperar-la sense problemes amb TimeMachine, però també em va fer pensar del com havia estat possible.
Abans, però, de tornar a replicar les dues entrades, vaig decidir posposar la tasca fins avui, per poder comprovar l’entrada RSS dels dos articles a l’ordinador de la feina, on tinc programat l’RSS del bloc per veura que tot funciona bé. La meva sorpresa (positiva), ha estat que efectivament a Mail, que és on rebo les notificacions RSS sí que hi eren, i a més a més aquest programa, en guarda una còpia i les he pogut recuperar fent un copiar i enganxar, tota una satisfacció, doncs com he dit abans odio haver d’entrar dues vegades la mateixa informació. Amb aquesta experiència també donaré d’alta l’RSS el meu bloc al Mail de casa i així tindré còpia de seguretat de les entrades. Aquest cop he estat de sort.

Etiquetes: ,