• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Actualitzant MAMP Pro

Aquests dies estic enfeinat muntant una pàgina web, en plan solidari, a una associació fotogràfica, que no té mitjans econòmics per fer-ho i com acostuma passant en aquests casos, m’estic i m’estan complicant la vida amb la cantarella del Mesi del Puyal. A part de la pàgina en sí els hi estic muntant un fòrum i una galeria fotogràfica.

Les dues aplicacions les estic muntant al meu servidor, doncs la capacitat del servidor de l’associació és limitat i tractant-se de una galeria fotogràfica val més la pena ser una mica previsor. A casa pel php faig servir MAMP. Més endavant, si l’empresa té èxit ja miraré de que tot el muntatge no depengui de mi. El problema l’he tingut amb el fòrum on de matera misteriosa les entrades no s’executaven i quedava la pantalla del navegador en blanc. En concret es el phpBB3 versió 1.0.7, una aplicació de software lliure que ja coneixia però que mai havia utilitzat. Després de constatar que tot es congelava quan dins de l’escrit que volies salvar hi havien accents o ç, he deduit que tots els problemes venien per una qüestió idiomàtica general dels que utilitzen accents o lletres diferents al idioma anglès. Al regirar internet cercant una resposta, m’he trobat un altre problema que emmascarava la meva consulta, el d’accents mal posats o signes rars on hi havia d’anar un accent, la qual cosa no era el meu problema. Després de consultar-ho amb el coixí (de vegades o gairebé sempre els problemes s’han de deixar reposar), aquest matí quan m’he llevat he arribat a la conclusió que el problema venia de la base de dades que faig servir. No podia ser que a la xarxa no hi haguessin queixes i plors per la qüestió que m’ocupava. El cert és que només vaig trobar una pàgina on comentaven el meu mateix problema… i es clar, sense resposta.

Tenint en compte la meva conclusió nocturna, m’he preguntat, què té d’especial la meva base de dades? Mai no he tingut problemes amb ella, l’únic que se m’ha acudit és que ja té uns quants anyets, potser 3 anys i això dins del món de la informàtica és tota una eternitat.

He anat a la pàgina de MAMP i allí hi havia la darrera versió de MAMP Pro 1.9. La que he utilitzat jo fins avui, era la 1.7, tres graons que podien tenir la solució al meu problema. He actualitzat i efectivament el fòrum ha tornat a funcionar a la perfecció.