• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Magic TrackPad, primeres impressions

Fa ja un parell de setmanes que vaig decidir provar el nou enginy d’Apple d’aquest estiu, el Magic TrackPad. Desil·lusionat amb el meu Màgic Mouse (ja he fet alguna entrada al respecte) i amb el dubte de si també em decepcionaria, tenint en compte l’experiència amb el trackpad del MacBook Pro, vaig decidir provar-lo.

La veritat és que l’experiència després de dues setmanes d’utilització és més bona del que m’esperava. Per navegar i passar l’estona navegant per internet o pel mateix finder, merdejar fotos i tot allò que es fa de manera distesa i sense presses va força bé. El fet de tenir-lo, a diferència d’un portàtil, al cantó dret o esquerra fa que la seva utilització sigui més natural i ergonòmica. En pantalles grans també és prou àgil i la seva versatilitat amb els moviments fa que t’estalvïis força temps, doncs és més ràpid actuant que els accessos directes del teclat.

L’únic punt negatiu és al treballar en Photoshop o programes de dibuix que fa que al fer corbes o seleccions potser vagi millor el ratolí que no pas el dit per qüestions de precisió. També és possible que el tenir precissió sigui un problema de pràctica, recordo que els primers dies d’agafar un ratolí semblava que anés vegut el pobre. També, posats a trobar-hi pegues, de cara a l’estiu és complicada la seva utilització amb els dits suats doncs aquests no llisquen prou bé sobre la superfície llisa del TrackPad.

Resumint, no m’ha defraudat gens i després de dues setmanes segueixo utilitzant-lo juntament amb el ratolí (una cosa no treu l’altre). També l’he de defensar tenint en compte el disseny del meu prototip de teclat d’Apple que incorpora el trackpad sobre el mateix teclat.-)