• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Air Vídeo

Dins de les 250.000 aplicacions que diuen estan disponibles per l’iPhone és molt difícil que no hi hagi la que tu vols. Segur que algun desenvolupador ha tingut la teva mateixa idea i l’ha portada a terme. Sota aquesta premissa em vaig posar a cercar el programa o programes que havien d’existir  a l’Apple Store per satisfer la meva demanda.

Després d’estar provant el compartir iTunes a la xarxa de casa entre diversos ordinadors per poder alliberar espai del disc dur i centralitzar tot el material multimèdia en un sol aparell se’m va ocórrer que segur que hi hauria una o vàries aplicacions que farien el mateix entre l’iPhone, iPad o iPod vers l’iTunes de l’iMac de torn on deso els continguts multimèdia, això s’anomena “streaming” o dit en català: Flux de dades.

El flux o corrent de dades és la tècnica associada directament a la reproducció de la informació audiovisual en temps real (en anglès streaming system). Es fa servir per alleugerir el temps de transferència d’un arxiu multimèdia des d’una xarxa informàtica, com ara Internet, permetent escoltar i veure els arxius mentre es fa la transferència, no essent necessària la finalització d’aquest procés.

He d’aclarir que la dificultat de la meva petició consistia en poder veure i escoltar a través de l’iPhone (música), vídeos i podcasts amb contingut de vídeo dins i fora d’iTunes. La meva recerca va durar un parell de dies (traduït en temps, són un parell d’hores. La meva jornada de feina en cerques d’aquests tipus són escadusseres). L’inconvenient de tenir 250.000 aplicacions al teu abast és que no les pots controlar totes ni de bon troç i has d’anar cercant a cegues o de manera intuïtiva. El primer que vaig comprovar va ser Remote, però tal com em semblava només fa de control remot de l’ordinador de torn i els continguts s’executen en aquesta màquina. Llavors vaig topar amb AirPhones que només deriva vers l’iPhone el só, però va ser una bona pista, doncs vaig imaginar que el que cercava era molt possible que tingués el prefix Air. Efectivament . Vaig baixar Air Vídeo amb no gaire fe, doncs el nom no feia referència a compartició ni a iTunes però just era aquest el programet que cercava. Pots visualitzar tot tipus de contingut visual al teu iPhone que estigui emmagatzemat a l’ordinador principal, sempre que el seu format sigui compatible. Amb el meu cas, els Podcast de Polònia, APM o Crakòvia es veuen de conya i sense interrupcions ni anuncis…

He de dir que a “toro passat”, o sia cercant Air Video, les entrades que fan referència al programa són nombroses… 🙄

Em podeu preguntar perquè vull veure continguts en el meu iPhone si la pantalla de l’ordinador que tinc al despatx és de 24″? Doncs perquè el faig servir des del llit. Per mi, és una manera ideal per agafar el son.