• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Va d’impressores

Aquesta és una entrada informativa que no va gaire a joc amb la resta de continguts del bloc, doncs és d’una màquina de minories. Es tracta d’un plóter de Canon de la gamma Imageprograf, el LP-17, un plóter de format A/2 que va arribar de regal per la compra d’altra maquinària que no ve al cas.

Resulta que aquest nou plotter de Canon no té drivers per Mac, el que vol dir que només el pots fer servir amb un PC. Com és evident la tasca d’impressió es complica i del senzill cmd+p, quan es tracta d’imprimir amb aquest plóter, passa a ser tota una cursa d’obstacles fins que no tens la còpia impresa als dits. Malgrat el que digués Canon, jo no em creia que no hi hagués alguna manera de, des del Mac, poder embrutar paper amb aquest plóter, però consultant a Google no vaig trobar cap mena de resposta que em fes veure la llum.

En aquestes diades de Nadal, on l’activitat ha passat pràcticament a ser nul·la, he tingut temps per indagar sobre el tema i fer proves i experiments, fins que he fet que el plóter Canon LP-17 fos domat pels meus Macs i que els resultats fossin com si d’un driver per Mac és tractés. Heus aquí com ho he fet:

S’han d’aconseguir de Canon els drivers següents:

http://canoncanadafr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/16012/~/imageprograf-printer-driver-ver.2.17-for-macosx-10.5-10.6

http://support-sg.canon-asia.com/contents/SG/EN/0100196602.html

S’han d’instal·lar tots dos per fer un còctel que funcioni en condicions doncs l’un dóna les característiques dels materials al Ploter: tamanys, tipus de paper i qualitats a emprar i l’altre el fa imprimir de manera adequada i li fa resoectar els formats i mides dels papers personalitzats. L’única pega és que quan fas servir mides superiors al A/3 el plóter es queixa quan li dius imprimir, però si obvies el missatge la impressió surt correcte.

Espero que la informació l’hi sigui d’utilitat a algú. És intolerable que Canon fabriqui un plotter al segle XXI sense drivers que no siguin Windows. Perdoneu però algú ho havia de dir.