• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

iPhone 4, primeres impressions

Ja fa un parell de mesos que vaig canviar el meu vell iPhone 2G per un de nou. La raó va ser que la bateria va dir prou i era incapaç d’aguantar una conversa telefònica minimament extensa. El dilema era prou senzill, o canviava la bateria amb tot el que comporta o em comprava un iPhone 4G lliure, amb el que això també comporta de cara a la butxaca. Bé, va ser el meu regal anticipat de reis…

A dos mesos vista ja puc fer una anàlisi superficial de l’aparell en comparació al jubilat 2G, que ara tinc insta·lat a la tauleta de nit (sempre endollat) i em fa de despertador a la vegada que amb ell puc accedir a internet, al correu i al material multimèdia de l’ordinador d’escriptori de casa per poder veure i escoltar música, pel·lícules i podcasts comodament des del llit.

Antenagate: Treballo als baixos d’un bloc de pisos on el senyal de telefònia és fluix i no trobo diferència en la recepció de les trucades entre el 2G i el 4G. Les trucades, de tant en tant se’m tallen o em fan el tonto de la mateixa manera que ho feien amb el 2G, la qual cosa interpreto que possiblement aquestes disfuncions siguin de l’operadora no pas dels meus aparells. La meva pantalla no està tacada i jo la veig bé, no tan espectacular com m’imaginava o com havia llegit, però aquesta mancança pot venir donada per la meva vista cansada que d’aprop no és el  que era. Els botons del volum estan correctament muntats, els sensor de proximitat funciona, i no sé si em deixo (segur que sí) altres defectes que corrien per la xarxa per desacreditar l’aparell. Resumint tinc un iPhone normalet sense cap deficiència o cap tara coneguda (de moment). Com a punt negatiu, he de reconèixer que no sóc massa exigent en segons quines tontaries, és que el seu perfil angulós no el fa tant agradable al tacte com el meu 2G, més arrodonit. Tinc la costum de quan tinc la mà a la butxaca del telèfon l’agafo i el faig giravoltar dins de la mà i amb el 2G la sensació al lliscar era agradable amb les seves cantonades arrodonides, Amb el 4G la sensació és més aspre.

Pel que fa a l’estètica externa o física del aparell és molt canyera. El fet de que sigui tot de vidre i lluent li dóna un aire de distinció i delicadesa a la vegada que tens la sensació de tenir quelcom fràgil a les mans. Potser aquesta sensació fa que vagi amb més cura a l’hora d’agafar-lo i que de moment (toquem fusta), no m’hagi caigut cap vegada a terra.

Pel que fa a la rapidesa és el que m’esperava, molt més ràpid que el 2G i suporta sense esforç aparent la multifunció, que fa exponencial la seva velocitat vers el model vell.

El tinc en la versió 4.1 del sistema operatiu i amb jailbreak sense cap inconvenient conegut. Tant el YouTube com les altrea aplicacins funcionen correctament. De moment no tinc la necessitat ni les referències com per actualitzar-lo.

I no se m’acut res més per explicar-vos. N’estic satisfet i no li veig punts negres, malgrat que això no sigui notícia…

Etiquetes: