• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Control remot per la Canon (i la Nikon)

He estat provant un programa de control remot per la meva Canon. Té el nom de DSLR Camera Remote. És operatiu amb iPhone, iPad i iPodTouch i aquí, a la web del fabricant hi trobareu més informació:

http://www.ononesoftware.com/products/dslr-camera-remote/

També és compatible amb Nikon i de la mateixa manera que amb Canon, no totes les màquines tenen suport per part del fabricant (ononesoftware). A la web hi ha el llistat de càmeres que suporten el software. L’invent funciona de la següent manera. Primer has de comprar l’aplicació per un dels tres trastos que us he comentat al principi, el seu preu és de gairebé 20$. Aquest software és connecta via wi-fi amb l’ordinador en el que hagueu carregat el software pertinent. Aquest és gratuït (el que es carrega a l’ordinador) i el podeu baixar del de la web del fabricant. La màquina ha d’estar connectada amb l’ordinador mitjançant el cable USB, que feu servir per passar les fotografies al l’iPhoto o programa equivalent. Un cop tancat aquest cercle, tots els aparells queden connectats entre sí i a través de l’iPhone, iPad, iPod pots controlar tots els paràmetres de la teva màquina de manera remota: Velocitat, diafragma, formats d’arxiu, ASA o ISO… Una de les coses interessants en aquet sistema és que pots canviar paràmetres sense tocar la màquina. Això vol dir que pots fer HDR’s variant les velocitats a plaer i amb el nombre de fotografies que et plagui sense perill de petits moviments. També pots programar ràfegues de fotos, TimeLapses o senzillament fer-lo servir de disparador sense fil. En segons quins models pots veure pel teu iPhone, iPad o iPod el que està veient la màquina. Els arxius generats no s’emmagatzemen a la tarja de la càmera sinó a una carpeta dins del directori fotografia de l’usuari de l’ordinador. Això fa que de manera gairebé instantània puguis visualitzar la fotografia en el teu monitor per veure el resultat obtingut amb els paràmetres triats.
Molt interessant pels aficionats a la fotografia, per la fotografia d’estudi i per multitut de coses inimaginables…

No tags