• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Disc sòlid

Ja és una realitat que tots els nous Macs que surten al mercat tenen al seu interior un disc sòlid que substitueix al disc dur de plat de tota la vida.

La característica més important del disc sòlid és la seva rapidesa en gravar informació en comparació amb el disc tradicional de plat, per una qüestió mecànica. El disc sòlid funciona com un llapis de memòria USB i la gravació de la informació que li arriba és gairebé instantània.

Aquest fet es tradueix amb una agilització i acceleració molt apreciable del sistema operatiu i els seus programes que contínuament graven informació al disc intern. El resultat del canvi de disc és el renaixement de la vostra màquina doncs desapareix la famosa pilota de platja i la seva agilitat de resposta fa pensar com que si tinguéssim un ordinador nou.

El cantó negatiu és el preu, que comparativament amb els discos de plat doblen el preu del Gb de capacitat. Un altre factor és que són caducs (a llarg termini). Al cantó positiu hi ha la rapidesa d’accés, una possibilitat d’avaria molt més baixa i una tendència a igualar preus amb els seus antecessors.

Molt recomanable.

No tags