• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

La importància de les contrasenyes

Tot de tant en tant, una vegada s’ha generalitzat la xarxa,  apareixen notícies de subtracció de noms d’usuaris amb les seves contrasenyes i tota la informació que els acompanya de manera massiva.

Les diferents empreses donen servei i suport a espais al núbol propis on hi pots desar la teva informació i que per donar aquest serveis d’alta has d'”identificar-te” amb informació personal delicada.

Per això aquestes empreses, per reputació, miren de fer el màxim de segures les seves paraules de pas (complicades: majúscules.minúscules, símbols, caràcters mínims…) per accedir al núvol, cosa per la qual el fet de no recordar aquestes contrasenyes i preguntes o correus associats per poder-les recuperar o canviar, fa que accedir a aquest llocs es faci molt difícil si no recordes la informació de pas (pèrdua de temps i maldecaps) i fins i tot l’abandonament d’aquesta informació per no poder accedir-hi.

Per això és important tenir apuntades aquestes contrasenyes i noms d’usuaris per no tenir cap ensurt per culpa de la memòria. És per això que, pel contrari del que es recomana (varietat de contrasenyes pels diversos llocs), jo recomani de posar-ne una de comuna per tots els teus indrets que tingui una certa complexitat de caràcters però fàcil de recordar. Per exemple que hi surtin signes, numeros, majúscules i minúscules. No cap fer sopa de lletres sinó “dissenyar” una paraula intel·ligent, curta i fàcil de recordar. Per exemple si vols agafar el nom del teu carrer com a referència o d’algun personatge amb el qual tens un cert lligam, només cal distorcionar-lo. Posem pel cas que agafes de referència el nom de la teva ciutat: Sabadell. Pots posar guions davant i al darrera, majuscules i minúscules i algun número… -S4b4dell-, fàcil de recordar i relativament complicat per resistir un atac de força bruta.

No tags