• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Compartir pantalla per iCloud

Una manera fàcil de compartir pantalla entre dos ordinadors és a través dels comptes personals d’iCloud. D’aquesta manera no s’han d’obrir ports en els mòdems/routers perquè programes més professionals com Apple Remote Desktop puguin accedir a la pantalla remota.

Veurem com s’han de tenir configurades les dues màquines, emissora i receptora.

Primerament, emissor i receptor han de tenir activat l’iCloud a les seves màquines i obviament tenir connexió a internet. El programa que farem servir per la connexió és “Missatges” i el requisit és que l’emissor conegui l’ID d’Apple del receptor o si s’escau el número de telèfon vinculat a l’ID d’Apple. Amb aquests paràmetres n’hi ha suficient per connectar a dos ordinadors.

Anem a parts:

CONFIGURACIÓ DEL ID D’APPLE (MacOs X Catalina. En sistemes operatius anteriors la ubicació de l’ID d’Apple és diferent)

En principi la majoria d’usuaris n’han de tenir un, si és que alhora de configurar l’ordinador per primer cop van “ometre” aquest pas. En aquest cas, o altrament per saber l’ID d’Apple de l’usuari de la màquina hem d’anar a “Preferències del Sistema”. Hi podem anar per aquí

o per aquí

Un cop dins les preferències hem d’anar a ID d’Apple i fer clic.

I veurem aquesta pantalla

El nostre ID d’Apple és el que hi ha dins de la rodona vermella. La contrassenya és la que vàreu posar al crear-lo. Ja sabem l’ID i la contrassenya.

Ara hem de “fitxar” en els “Contactes” l’usuari en el qual ens volem connectar. Anirem a programes

i obrirem “Contactes”

 

clicarem al signe + per afegir un contacte

I tindrem aquesta pantalla per posar Nom, Cognoms, telèfon i correu electrònic (el ID d’Apple) i clicarem “Fet” a la part de sota de la fitxa de contactes i podrem tancat el programa (punt vermell de la part superior esquerra de la finestra, al costat del taronja i el verd).

Ara hem d’anar a “Missatges”. Sinó el veiem al dock (barra inferior on hi ha els programes), l’hem d’anar a cercar a

I cercar aquesta icona per fer-li clic.

Si no heu entrat mai en el programa us demanarà el vostre ID d’Apple

i la vostra contrassenya

“Missatges” és un programa de missatgeria entre usuaris d’Apple (com el Whatsapp). Un cop dins el programa hem d’anar al llapis (rodona) i picar el nom de l’usuari que ens volem connectar (rectangle).

Li podem escriure un missatge (part inferior de la finestra), per assegurar que està a l’agüait i després hem de clicar sobre la paraula “detalls” que hi ha al cantó dret, a l’alçada del nom d’usuari que em escrit. Es desplegarà aquesta pestanya de diàleg

i haurem de clicar sobre el botó on hi ha la doble pantalla i seleccionar “Sol·licitar compartir pantalla)

A partir d’ara és el receptor qui ha de donar permís al visitant perquè aquest pugui compartir la seva pantalla.

 

Un cop mecanitzat, és així de fàcil.

 

 

No tags