• Autor:Joan Rosell
 • Comentaris:0

MacOs Big Sur [MacOs 11.0]

Acaba d’anunciar-se el nou sistema operatiu d’Apple que sortirà a la llum, probablement el setembre/octubre d’enguany. El seu nom és Big Sur i ja no és la continuïtat dels anteriors MacOs X, sinó que puja un graó més, XI. El canvi de nomenclatura ve donat per un canvi, també, dels nous processadors que utilitzarà Apple per als sistemes de sobre taula, deixarà Intel per adoptar processadors propis ARM com els que ja equipen als iPads i iPhones. Aquest canvi el podríem anomenar històric, ja que feia gairebé 20 anys que hi va haver la transició dels processadors PowerPC a Intel. Deixo aquest tema per a una nova entrada, doncs és prou important.

Pel que fa al Big Sur és una aproximació més al sistema iOs dels iPhones i iPads. Té un canvi important d’estètica (sempre dins de l’estètica de sempre d’Apple), es va imposant cada vegada més el minimalisme i per tant les finestres i els programes és veuen cada cop més espaiosos i relaxants.

Tots els programes d’Apple han rebut aquesta nova estètica i a part d’això, com sempre, han rebut noves millores i característiques que aniré comentant en el blog.

La part negativa, és com sempre, les màquines que deixen de ser compatibles amb el nou sistema operatiu. Aquí us deixo una llista dels ordinadors que el poden suportar:


   • MacBook 2015 en endavant

    MacBook Air 2013 en endavant
    MacBook Pro de finals del 2013 en endavant
    iMac 2014 en endavant
    Mac Mini 2014 en endavant
    Mac Pro 2013 en endavant.

No tags