• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Com desar informació al núbol i que no t’ocupi lloc a l’ordinador

Tots els usuaris de poma que tenim un ID d’Apple tenim un compte gratuït de iCloud amb 5 GB d’emmagatzematge. Però, si volem, podem pagar per ampliar aquest emmagatzematge a 50 GB, 200 GB o 2 TB. 

Encara que l’espai d’iCloud es pot usar de moltes maneres, també es pot usar com a emmagatzematge d’arxius. La integració amb els dispositius d’Apple és genial, només cal desar el document a l’iCloud o arrossegar-lo a la carpeta d’iCloud perquè el tinguis disponible tant en el teu Mac com en el núvol, al iPhone o al iPad . La gestió és totalment automàtica, tu no has de preocupar-te de res. 

No obstant això, quan treballes amb un document que has posat a la carpeta d’iCloud, l’has obert, ho has editat amb el Mac, es queda tant en el Mac com en iCloud. Això té un avantatge important, que és accedir i obrir-lo molt ràpidament. Però té el desavantatge que està ocupant espai al disc dur del teu Mac. 

Si ja no vas a treballar amb certs arxius perquè has acabat el que estaves fent, i necessites espai perquè tens el disc dur molt ple, pots dir-li a macOS que tregui aquest arxiu de la teva Mac i ho deixi només en iCloud. Només cal prémer Control + Clic sobre l’arxiu en qüestió i escollir l’opció “Eliminar descàrrega”.

L’arxiu seguirà estant aquí però veuràs que té un petit núvol que indica que ja no està al teu disc dur sinó en iCloud.

Pots treballar amb l’arxiu de la mateixa manera que ho feies fins ara, no suposa cap incomoditat com a usuari, simplement que quan ho tornis a obrir, si és molt gran, hauràs d’esperar a que es descarregui, però si és petit ni te n’adonaràs.

No cal dir, però, que si no tens connexió a internet l’accés a aquest material no serà possible.

 

[Article extret de Faq-Mac.com]

No tags