• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Presentació del 10 de novembre

La presentació d’Apple d’aquest dimarts ha estat una presentació històrica com la que va tenir lloc l’any 2005 quan Apple va deixar els tots poderosos PowerPC per anar a parar a Intel per una qüestió de rapidesa i temperatura. En aquells dies Apple tenia aturada la remodelació dels portàtils perquè els PowerPC els sobre escalfaven en excés.

Dimarts passat es va repetir la història. Sembla ser que els processadors d’Intel han tocat sostre i Apple amb l’experiència que ha anat adquirint amb els seus processadors Apple Silicon en iPhones i iPads, a fet en canvi doncs apart d’estar optimitzats pel software de la companyia tenen un rendiment molt alt amb una despesa calorífica molt inferior als Intel. El rendiment del portàtil que ha presentat és de 20 hores d’autonomia i no va equipat de cap tipus de ventiladors, a més és 3 vegades més ràpid que el seu homòleg amb processador Intel. Vaja, que sembla que no hi ha color.

La transició d’aquests processadors durarà fins el 2022. Mentre tant el sistema operatiu tindrà una aplicació anomenada Rosseta2 que de manera invisible farà de pont entre els processadors Intel i la nova programació per Apple Silicon.

Una altra dels avantatges és que des del nostre ordinador de sobre taula podrem executar aplicacions que ara només podiem executar des de l’iPhone o l’iPad.

La contrapartida del canvi, sembla ser que serà BootCamp. Aquestes noves màquines no podran arrancar amb Windows.

També es va anunciar oficialment el llançament del nou sistema operatiu Big Sur com a MacOs 11. Degut al canvi esmentat Apple deixa MacOS X que era el prefixe dels sistemes operatius des del 2005 i el canvia per l’XI que serà el prefix que unirà tots els sistemes operatius d’Apple en un de sol.

No tags