• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

Apple Watch Sèrie 6

Cinc anys i mig després del llançament del primer Apple Watch, arriba l’últim lliurament des de Cuppertino: l’Apple Watch Sèries 6.  

Apple va saltar al mercat dels rellotges intel·ligents quan va presentar la primera versió de l’Apple Watch a l’abril de 2015. Malgrat no ser el pioner en la tecnologia de rellotges intel·ligents, Apple ha dominat des de leshores el mercat de wearables. Actualment té una quota de mercat del 31,7%. Mentre que els Apple Watch originals, Apple Watch Sèries 1 i Sèrie 2 (ambdós llançats en 2016) i Sèrie 3 (llançat en 2017) van ser excel·lents, el llançament d’Apple de la Sèrie 4 en 2018 va ser una actualització significativa dels seus predecessors. A l’incloure un sensor cardíac elèctric juntament amb les característiques principals dels seus predecessors, la Sèrie 4 va revolucionar els rellotges Apple i els va portar de ser rellotges intel·ligents normals a ser híbrids de rellotges intel·ligents i monitors de fitness. Les dues últimes iteracions de l’Apple Watch són els rellotges intel·ligents Sèries 5 i Sèries 6. Cada dispositiu ve amb les seves característiques destacades i millores significatives respecte a les generacions anteriors de l’Apple Watch. Tot i que tant la sèrie cinc com a la sèrie sis del l’Apple Watch es van llançar amb un any de diferència, mantenen diverses coses en comú, tant en disseny com en funcionalitat. Al mateix temps, si s’aprofundeix, es revelen diferències clares que posen distància entre els dos rellotges intel·ligents.

Apple va llançar el rellotge intel·ligent Sèries 5 el setembre de 2019.  La  Sèrie 5  ve amb noves tecnologies de pantalla mai abans vistes en un Apple Watch. Aquests incloïen una pantalla sempre activa que garantia que l’hora romangués visible fins i tot després de períodes d’inactivitat. Aquesta funció sempre activa penalitza la durada de la bateria de l’rellotge. Per això, Apple va utilitzar una pantalla  de diòxid de llum orgànic d’òxid policristal·lí de baixa temperatura  (LTPO OLED) que permetia major estalvi d’energia. Apple va anar un pas més enllà amb la Sèrie 5 a l’incloure una  funció de trucades d’emergència internacional  que permet als usuaris fer trucades d’emergència en més de 150 països. La Sèrie 5 també inclou un processador S5, més eficient energèticament que els seus predecessors, un sensor de llum ambiental renovat i 32 gigabytes d’emmagatzematge, el doble del que tenien els models anteriors d’Apple Watch.

El 15 de setembre de 2020, Apple va llançar el seu processador S6 de doble nucli en el rellotge Sèries 6. El gegant tecnològic ha afirmat que aquesta última iteració era un 20% més ràpid que el processador S5. Apple també va millorar la pantalla sempre encesa (Always on) de la Sèrie 6, fent-lo més brillant que en la Sèrie 5. La Sèrie 6 també té una aplicació d’oxigen en sang que funciona juntament amb un nou sensor en el rellotge. Aquest nou sensor és l’aplicació d’electrocardiogrames, una aplicació per a monitoritzar el son i un  altímetre sempre encès .

L’Apple Watch Sèries 5 i  6 comparteixen un disseny idèntic. Tots dos tenen una mida de 40 mm per 44 mm i tenen cantonades arrodonides similars i bisells prims (l’anell rodó a la coberta de l’rellotge). No obstant això, pel que fa als materials, la Sèrie 6 ve amb una gamma d’opcions més petita que la seva predecessora. Mentre que la Sèrie 5 vi en alumini, acer inoxidable, titani i ceràmica, Apple va deixar caure l’opció de ceràmica a la Sèrie 6. Apple va intentar limitar les opcions dels clients a través de materials mitjançant l’addició de dos nous colors en la Sèrie 6. La Sèrie 6 està disponible en plata, gris espacial, or, blau o vermell.

La Sèrie 6 també va presentar als clients el Sol Loop, un nou disseny de corretja sense sivelles, corretges ni peces separades. És simplement una banda estirable contínua que ve en diferents mides i set colors diferents.

L’única diferència entre les dues pantalles es fa evident quan l’Apple Watch es posa en la seva manera sempre encès. La pantalla sempre encesa de la Sèrie 6 és molt més brillant que en la Sèrie 5.

L’Apple Watch Sèries 6 compta amb una capacitat d’energia lleugerament superior, amb la seva bateria de 304 mAh que el seu predecessor, gràcies a la seva font d’alimentació de 296 mAh. No obstant això, tots dos dispositius ofereixen la mateixa durada de la bateria (18 hores després d’una càrrega completa).  Apple explica com calcula aquesta durada de bateria: “L’autonomia per a tot el dia es calcula en funció de l’ús següent durant 18 hores: 90 comprovacions de l’hora, 90 notificacions, 45 minuts d’utilització d’apps i un entrenament de 60 minuts amb reproducció de música de l’Apple Watch per Bluetooth. ” Tot i que les bateries poden durar la mateixa quantitat de temps, una anàlisi detallada mostra que la Sèrie 6 fa més amb la seva bateria que la Sèrie 5. El chipset S6 de doble nucli de la Sèrie 6 vol dir que funciona millor que la Sèrie 5 . És més eficient i ofereix velocitats de fins a un 20% més que el seu predecessor.

A l’igual que amb els rellotges Apple anteriors, Apple Watch Sèries 6 ve amb una actualització de software, el watchos 7. Per optimitzar el rendiment de el nou programari en la Sèrie 6, Apple també va actualitzar el seu maquinari. Les actualitzacions de maquinari més notables de la Sèrie 6 són el seu nou processador S6 i un  xip U1 Ultra Wideband.

Gràcies a watchos 7.2, el teu Apple Watch ara pot monitoritzar i classificar la capacitat aeròbica, una funció clau de salut per als posseïdors de l’ Apple Watch. Què és la capacitat aeròbica? Com explica Apple, la capacitat cardiorespiratòria, també coneguda com VO2 Max, “és la quantitat màxima d’oxigen que el cos pot consumir durant l’exercici , i es pot augmentar mitjançant l’activitat física”. Tot i que la informació sol ser usada per atletes i esportistes d’alt rendiment, conèixer aquesta dada pot ser fonamental per evitar problemes de salut en el futur. Apple, de fet, recull la investigació de l’Associació Nord-americana de l’Cor: La AHA va reconèixer un vincle creixent entre una capacitat aeròbica deficient i un major risc de patir importants problemes de salut a llarg termini. Entre elles les malalties cardiovasculars, hipertensió i obesitat. L’estudi fins i tot suggereix que la capacitat aeròbica és un factor més determinant a l’hora de predir el risc de mortalitat que altres paràmetres habituals, com el tabaquisme, la diabetis i la hipertensió.

L’Apple Watch s’ajuda dels seus sensors per mesurar la capacitat de cardio, com el sensor òptic de freqüència cardíaca, el GPS i fins i tot l’acceleròmetre. El més interessant és que el mesurament es mantindrà “mentre els usuaris caminen al llarg del dia, encara que no estan registrant un entrenament”, expliquen. És habitual que, per conèixer la dada, es requereixi l’ús de dispositius especialitzats. És per aquesta raó que obtenir-lo en l’Apple Watch després d’una actualització enforteix encara més les seves capacitats per tenir cura de la salut .

Sobre el tema va parlar Jeff Williams , director d’operacions d’Apple. “La capacitat aeròbica es considera cada vegada més un indicador rellevant per predir l’estat general de salut. Amb l’actualització de watchos 7 de avui, el posem a l’abast de més persones. L’Apple Watch ara ofereix a l’usuari una estimació de nivells baixos de capacitat aeròbica sense necessitat d’acudir a una clínica , de manera que les persones tenen un millor coneixement de com poden millorar la seva salut a llarg termini mitjançant l’activitat diària “.

Per fer ús de l’monitor de capacitat aeròbica només has de dirigir-te a l’app de Salut en un iPhone amb iOS 14.3 . Evidentment, el teu Apple Watch requereix estar actualitzat a watchos 7.2.

No tags