• Autor:Joan Rosell
  • Comentaris:0

VLC

Un problema conegut que té el reproductor de MacOs X [QuickTime], és que només llegeix el format professional d’Apple, d’extensió .mov i els mp4. Això fa que necessitis un convertidor de formats per fer que els vídeos i pel·lícules siguin compatibles amb QuickTime. De la mateixa manera, a l’aplicació d’Apple TV tens una secció per desar la teva videoteca la qual només pot llegir-se en format mov o mp4. La solució fàcil del convertidor de formats acostuma a ser de pagament, però donen molta flexibilitat d’elecció.

Deixant de banda l’ecosistema d’Apple hi ha maneres de veure tots els formats amb aplicacions externes. Com ja he recomanat altres vegades, un dels més populars programes per veure vídeos és el VLC que pràcticament llegeix tots els format que existeixen al mercat i, a més a més, és gratuït. Un petit inconvenient és que aquest programa exigeix bastant de la tarja gràfica de l’ordinador. En màquines que tenen instal·lat un sistema operatiu que no suporten, o sigui crakejat, aquest programa falla, doncs el principal factor del “no suport” a dites màquines és la seva tarja gràfica. Una alternativa que funciona és un altre programa que el podeu trobar també la seva versió gratuïta i una versió més completa de pagamanet, és Elmedia Player. Aquest sí que és compatible amb màquines amb un SO crakejat.

No tags